image009.640x0

Det svenska miljöföretaget OrganoClick ville hitta en kinesisk distributör för sina miljövänliga funktionella material och anlitade Scandic Sourcing som utförde en distributörssökning i Kina.  Efter Scandic Sourcings rekommendationer slöt OrganoClick avtal med en kinesisk distributör med ett stort kundnätverk i Shanghaiområdet för försäljningen av sitt patenterade vattenfrånstötande tillägg OrganoTex®.

OrganoClick är ett börsnoterat grön energi-företag som utvecklar funktionella material baserat på miljövänlig fiberkemi. Exempel på OrganoClicks produkter är den vattenfrånstötande tygbehandlingen OrganoTex® och deras flam- och röt-resistenta ved OrganoWood®. OrganoClick grundades av doktorander från Kungliga Tekniska Högskolan som utvecklat en patenterad metod för att modifiera biofiber. Det Nasdaqnoterade Företaget har vunnit en rad priser såsom ”Sveriges mest lovande start-up” och ”Sveriges bästa miljöinnovation” samt WWFs ”Klimatlösning” och har två år i rad varit med på Affärsvärldens och NyTekniks lista på Sveriges hetaste teknikföretag.

 

 ”Samarbetet vi nu startar upp med Shanghai Amazingtex Trading Co, Ltd är ett bra första steg för oss i Asien”.

- Mårten Hellber, VD OrganoClick

 

OrganoClick har som del av sin expansion fokuserat på Asienmarknaden genom samarbeten med lokala distributörer i Kina, Taiwan, Sydkorea och Japan. Uppskattningsvis 77% av världens totala produktion av funktionella textiler tillverkas här; Kina är den största marknaden med mer än 15 000 textilfabriker med den främsta koncentrationen i Shanghaiområdet.

 

Distributörssökning i Kina

OrganoClick ville hitta en kinesisk distributör för deras hållbara vattenfrånstötande tygbehandling som används vid framställningen av OrganoTex® och anlitade Scandic Sourcing för att göra en distributörssökning för den Kinesiska marknaden.

Scandic Sourcing kontaktade mer än 50 möjliga företag och begränsade urvalet ned till 12 möjliga partners som passade in på OrganoClicks krav. Efter att varje leverantör graderats efter en detaljerad enkät presenterade Scandic Sourcing de fem som uppnått högst totalpoäng.

OrganoClick slöt avtal med en av dessa som uppfyllde alla OrganoClicks krav och även hade ett stort kundnätverk i Kina. ”Det här är ett viktigt första steg för oss i vår ambition att uppnå en bred geografisk distribution av våra textilprodukter på den asiatiska textilmarknaden”, säger Mårten Hellberg, VD på OrganoClick i en pressrelease. ”Samarbetet vi nu startar upp med Shanghai Amazingtex Trading Co, Ltd är ett bra första steg för oss i Asien”.